BANDEN

Wij voorzien in alle topmerken autobanden en kunnen hierin een uitgebreid advies geven. Banden vernieuwen gaat naar ons advies per 2 stuks (niet verplicht), aangezien dit het rijgedrag van de auto kan beïnvloeden. Bij het vervangen van de banden is het ook benodigd om de banden te laten uitbalanceren en eventueel uitlijnen. Ook dit heeft te maken met het rijgedrag en het slijtage proces. Bij een band maken wij onderscheid in de volgende punten:

  • Bandenmaat
  • Geluidsoverdracht
  • Banddikte
  • Soort band
  • - Zomerbanden
  • - Winterbanden
  • - All season banden

Neem gerust contact met ons op voor informatie over de banden die u nodig heeft.

Zomer/Winter banden

De juiste banden bij de juiste omstandigheden is voor de portemonnee en de veiligheid van groot belang. Het meest voor de hand liggende verschil tussen zomer- en winterbanden is het profiel. Het profiel van een winterband is meestal grof en voorzien van dunne lamellen om op modder en sneeuw zo goed mogelijk grip te hebben.

 

Een zomerband heeft geen lamellen en is voorzien van brede sleuven en compacte schouders. Deze sleuven zorgen voor een snelle waterafvoer, terwijl de schouders zorgen voor een goed wegcontact in de bochten. De hardheid van een winterband is lager dan die van een zomerband doordat rubber ook een temperatuursafhankelijke hardheid heeft. Over het algemeen is te stellen dat een winterband beter presteert dan een zomerband onder de 7 graden Celsius.

Bij te hoge temperaturen zal een winterband veel sneller slijten dan een zomerband. De M+S indicatie die op veel typen winterbanden kan worden aangetroffen staat voor “modder en sneeuw”. Winterbanden hoeven niet aan de, voor het voertuig, vastgestelde maximum snelheidsindicatie te voldoen. De juiste tijd voor winterbanden is wanneer zich een periode aandient met overwegend temperaturen onder de 10 graden Celsius.

In enkele landen in Europa zijn banden met de indicatie M+S tijdens de wintermaanden verplicht. Wanneer men toch zonder winterbanden rijdt, kan bij een eventueel ongeval- en technisch onderzoek, de verzekeringsmaatschappij concluderen dat het ongeval ontstaan is door onzorgvuldigheid van de bestuurder. Dit laatste kan weer van invloed zijn op de uitkering.

Een nieuwe ontwikkeling is het gebruik van zogenaamde "all season" banden. Deze zijn, zoals de naam al zegt, het gehele jaar door te gebruiken. Uiteraard probeert men de voordelen van beide typen banden te combineren, het blijft echter een compromis.

CONTACT BANDEN

Wilt u graag meer informatie over het onderwerp BANDEN, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Maak een keuze uit de opties
Wilt u eerst informatie of direct een afspraak inplannen?
Vul hier uw naam in
Vul hier uw e-mailadres in
Vul hier uw telefoonnummer in, dan nemen wij contact met u op
Vul hier de veiligheidscode in.
Letop, Hoofdletter gevoelig.