UITLAAT

Er zijn vele soorten uitlaten. Afhankelijk van uw voertuig kunt u kiezen voor een standaard uitlaat of een sportievere versie. U kunt dan denken aan het uiterlijk van het eindstuk, de prestaties en het geluid. Bij geluid moet u rekening houden dat er een wettelijke limiet geldt van 95 Decibel. 

De uitlaat is een APK-punt en dient te voldoen aan de volgende eisen:

  • Bij dieselmotoren wordt de uitstoot van roet gemeten.
  • Bij benzinemotoren wordt de uitstoot van CO2 gemeten en een zogenaamde 4-gas-test. Tijdens deze test wordt de meting verricht met een stationair draaiende motor en bij een verhoogd toerental. Bij de APK keuring wordt gekeken naar de verhouding tussen verschillende uitlaatgassen. Deze wordt uitgedrukt in de Lambda-waarde en moet tussen de 0,97 en 1,03 zijn.
  • Daarnaast wordt tijdens de APK-keuring gekeken of de uitlaat niet lekt, dus dicht is. Roestplekken op de uitlaat geven vaak een indicatie van een lek. Ook kijkt de monteur die de APK keuring voor u uitvoert of de uitlaat goed vast zit. Zelf kunt u hier ook een controle op uitvoeren. Bij een lekke uitlaat zult u een zwaarder geluid horen, met name tijdens optrekken. Of de uitlaat vast zit, kunt u eenvoudig voelen door deze heen en weer te bewegen met uw hand. Let op: wanneer u gereden heeft blijft de uitlaat erg lang heet. Controleer daarom altijd met beschermende kleding tegen hitte.

CONTACT UITLAAT

Wilt u graag meer informatie over het onderwerp UITLAAT, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Maak een keuze uit de opties
Wilt u eerst informatie of direct een afspraak inplannen?
Vul hier uw naam in
Vul hier uw telefoonnummer in, dan nemen wij contact met u op
Vul hier uw e-mailadres in
Vul hier het merk en type voertuig in
xx-xx-xx
Vul hier de veiligheidscode in.
Letop, Hoofdletter gevoelig.